Es convoca a tots els veïnats i veïnades del municipi a una reunió informativa, demà dimecres dia 18, a les 19 h, al casal de cultura de Can Garau. En aquesta s’explicarà la situació actual i les al·legacions presentades pel consistori que el passat divendres 13 aprovà per unanimitat rebutjar l’imposició d’aquest projecte. A la reunió assistirà Margalida Rosselló de “Renovables Sí, però no Així”.

Actualment es troba en període d’exposició pública la sol·licitud d’autorització administrativa relativa a l’instal·lació d’un polígon energètic fotovoltaic a la finca de les Planes de Sencelles, una de les poques zones de bosc i garriga amb alzines del municipi que, alhora, és paisatge singular i de gran valor patrimonial i natural.

Es preveu la creació d’un parc fotovoltaic de 210.000 m², que ocuparà 22 de les 86 hectàrees del polígon 13 parcel·la 13 del municipi, on es proposa instal·lar 33.600 panells solars, que en 25 anys seran obsolets.

L’Ajuntament Sencelles es vol unir a les reivindicacions de la plataforma «Renovables Sí, però Així No!» per exigir una moratòria en la tramitació de projectes fotovoltaics en sòl rústic, fins que es desenvolupi una planificació territorial adequada, que prioritzi l’ús de zones degradades o industrials i protegeixi el sòl agrícola i el paisatge.

La falta de planificació i la pressió per part de grans inversors externs no només posa en risc el nostre territori, sinó que també qüestiona la sobirania energètica local i la justícia social, lluny d’una transició energètica descentralitzada i justa, que prioritzi l’autoconsum, les comunitats energètiques i la participació activa de la ciutadania en la presa de decisions.